Home » Vlinders » Landkaartje

Landkaartje

De voorjaarsgeneratie en de zomergeneratie van het landkaartje verschillen sterk van elkaar, maar de onderkant van de vleugels vertoont altijd een karakteristiek landkaartpatroon. Bij vlinders van de voorjaarsgeneratie is de bovenkant van de vleugels oranjebruin met een zwart vlekkenpatroon. De vlinders van de zomergeneratie hebben zwarte bovenvleugels met langs de achterrand een oranjerode gevlekte band en over het midden van de vleugel een witte band.
Hij is te zien van half april-eind juni en begin juli-half september in twee generaties. De vlinders zoeken vooral 's morgens en laat in de middag naar nectar.

 

 

Foto onder: Het landkaartje te zien van half april-eind juni en begin juli-half september in twee generaties. 

Foto onder: Het landkaartje van de voorjaarsgeneratie is de bovenkant van de vleugels oranjebruin met een zwart vlekkenpatroon.

Foto onder: Het landkaartje komt voor in ruigten en graslanden in de buurt van vochtige bossen, heggen en houtwallen, open plekken in het bos en bosranden maar ook in tuinen en parken.

Foto's onder: Het landkaartje van de zomer generatie is aan de bovenzijde zwart met een witte band. De onderzijde heeft een prachtig patroon van kleuren en lijntjes en daaraan heeft de vlinder haar naam te danken

Maak een Gratis Website met JouwWeb