Home » Overige vogels » Groene specht

Groene specht

De groene specht roffelt zelden op bomen en is gevoelig voor winters met sneeuw aangezien de groene specht zijn eten voornamelijk op de grond bijeen zoekt. Met zijn tien cm lange tong gaat hij op jacht naar rode mieren, maar ook wormen, kevers, vliegen, bessen, of larven van insecten in boomstammen staan op zijn menu.